Onze doelstelling

” Meer eigen regie en minder afhankelijkheid,
waardoor we een stabiele welvaart kunnen creëren in onze eigen regio en minder kwetsbaar zijn.”

Waarom deze doelstelling?

Onze samenleving ontwikkelt zich voortdurend. En steeds sneller. Er komen steeds meer technologieën, waar we overigens veel voordeel van kunnen hebben. De keerzijde van deze ontwikkelingen is dat we steeds afhankelijker worden van de machthebbers in deze wereld. Alles wordt centraal en buiten ons om geregeld. Het ‘eigenaarschapsgevoel’ is ver te zoeken en niemand neemt verantwoordelijkheid voor wat er in de wereld gebeurt. Het systeem heeft ons gediend en doet dat nu niet meer voldoende. Tijd dus om dit te herzien en misschien wel grotendeels los te laten. Het wordt tijd om op te staan en je verantwoordelijkheid te nemen. Samen kunnen we bouwen aan een mooie regio, waar we goed zorgen voor onszelf en voor elkaar: Ons Vechtdal.

Gelukkig zijn er al heel veel initiatieven op dit gebied. Denk aan streekwinkels, boerenwinkels, brouwerijen, wijngaarden, etc. Er komen steeds meer lokaal geproduceerde producten en er is ook steeds meer vraag naar. Dit is een eerste stap naar onafhankelijkheid.

Om vorm te geven aan onze doelstelling, gebruiken we de filosofie van Society4.0 als vertrekpunt. Het gedachtegoed van Society 4.0, reikt ons handvatten om onze missie te realiseren. Of we volledig autonoom (willen) worden, moet nog blijken. Maar de aanpak, zoals de negen domeinen, is iets waar we direct al mee aan de slag kunnen.

klik hier voor meer info over de 9 domeinen
Link naar Society 4.0 extern